ارز دیجیتال

  • ۰
  • ۰

ایا سختی شبکه یا مایننگ سقف دارد؟

در پاسخ به این سؤال که ممکن است برایتان پیش‌آمده باشد باید بگوییم که عامل سختی یا استخراج در بیت کوین سقف خاصی ندارد. لذا این سختی قابلیت این را دارد که تا جایی که بیت کوین ها تمام شوند، افزایش پیدا کند.

نکته قابل‌توجه این است که متغیر سختی شبکه یا استخراج می‌تواند در مقایسه با 2,016 بلاکی که تاکنون ایجادشده پرتاب‌های به‌شدت بالایی پیدا کند. هرچند که باید یادآور شد که افزایش 15 درصدی سختی شبکه در حکومت بیت کوین موضوع عجیب غریبی نیست. ولی اهمیت این موضوع برای گروهی از استخراج‌کننده‌ها که تصمیم ندارند دستگاه‌های خودرا قدرتمندتر کنند، بیشتر است.

 

آشنایی آسان با مرحله‌به‌مرحله زمان تغییر سختی شبکه:

در اینجا به اینکه چه زمانی سختی شبکه تغییر می‌کند، می‌پردازیم:

همان‌طور که قبلاً گفتیم متغیر سختی شبکه بیت کوین، هر 2016 بلاک حدوداً برابر با دو هفته یک‌بار تغییر می‌کند. با در نظر داشتن زمان 10 دقیقه برای حل هر بلاک، زمان موردنیاز برای حل این تعداد بلاک، 20,160 دقیقه خواهد بود.

اگر زمان حل شدن مجموع 2016 بلاک را بر مقدار ایده‌آل 10 دقیقه به ازای هر بلاک تقسیم کنیم، با یک تناسب بندی ساده می‌توان فهمید که سختی شبکه باید نسبت به حالت قبلی فرضاً 20160/18000 یا 1.12 برابر شود.

نتایج به‌دست‌آمده از این نسبت نشان‌دهنده‌ی توان ماینینگ است. اگر نسبت به‌دست‌آمده بیشتر از عدد 1 باشد، یعنی استخراج‌کنندگان حل بلاک هارا با سرعت بالاتری انجام داده‌اند. اگر عدد از 1 کمتر باشد یعنی با کاهش توان ماینرها روبرو هستیم.

نمودار سختی شبکه بیت کوین

از سایت بلاک چین دات کام می‌توان به نمودار سختی شبکه بیت کوین دسترسی پیدا کرد.

آنچه نمودار سختی بیت کوین به‌طورکلی ارائه می‌دهد این است که نوسان و نسبت دشوارتر شدن ماینینگ بیت کوین در مقابل گذشته یا نخستین روزهای شروع کار بیت کوین چقدر است.

با مثالی به زبان ساده‌تر درباره نمودار سختی شبکه یا استخراج صحبت می‌کنیم:

در ذهن خود نموداری را مجسم کنید با ایجاد اعداد 1 تا 100 بر روی آن. حال برنامه این است که سخت‌افزاری در هر دقیقه عددی تصادفی در این بازه انتخاب کند. سپس عدد 50 را هدف در نظر می‌گیریم که ما اعداد تصادفی کمتر از آن را می‌خواهیم. در این صورت به‌طور میانگین باید 2 دقیقه برای به دست آمدن هر عدد زیر 50 صبر کنیم. حال اگر اعداد زیر 20 را بخواهیم، این زمان به 5 دقیقه تبدیل می‌شود.

 

اگر خوشبخت باشیم و همان عدد اولی که دستگاه به‌طور تصادفی انتخاب می‌کند، زیر 20 باشد اما در یک بازه طولانی، زمان موردنیاز برای پیدا شدن عدد زیر 20 همان 5 دقیقه خواهد بود. نتیجه نهایی این می‌شود که با تغییر عدد موردنظر مدت‌زمان به دست آمدن آن نیز عوض می‌شود.

 

کار سختی شبکه نیز همین است. به عبارتی همه هم‌وغم استخراج‌کننده‌ها این است که با تولید اعداد تصادفی، به هش‌هایی کمتر از هش هدف یا (Target Hash) دست یابند. با سخت‌تر شدن استخراج، هش هدف نیز کمتر و کمتر می‌شود. البته این کار با اضافه شدن صفرهای بیشتر به ابتدای هش هدف انجام می‌شود. به همین خاطر هم هشِ بلاک‌های جدیدتر در شبکه بیت کوین، نسبت به بلاک‌های چند سال قبل صفرهای بیشتری دارند.

  • ۹۸/۱۰/۲۳
  • الناز برزیگر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی